Tehniško posvetovanje vzdrževalcev Slovenije (TPVS)

Najpomembnejši letni dogodek, ki ga organizira Društvo vzdrževalcev Slovenije, je tradicionalno Tehniško posvetovanje vzdrževalcev Slovenije (TPVS), ki se je vsako leto oktobra odvijalo na Rogli, od leta 2012 (22. TPVS) pa na Otočcu.

Srečanje vzdrževalcev različnih strok je bilo sprva namenjeno izmenjavi izkušenj in vzpostavljanju poslovnih stikov, z leti pa je preraslo v strokovno srečanje, na katerem se v dveh dneh odvijejo številna predavanja s področja vzdrževalne stroke. Predavatelji, ki prihajajo iz tujine in iz Slovenije, v referatih predstavljajo novosti pri organizaciji in vodenju vzdrževalne dejavnosti, na spremljajoči razstavi pa se iz leta v leto predstavlja več domačih in tujih podjetij, ki na skoraj 70 razstavnih mestih športni dvorani hotela Šport na Otočcu predstavljajo opremo, stroje, orodja, naprave in storitve v vzdrževanju. Pomemben del vsakoletnega tehniškega posvetovanja je tudi spodbujanje inovativnosti v vzdrževalni dejavnosti – v ta namen Društvo že nekaj let razpisuje Natečaj za najboljše diplomsko delo s področja vzdrževanja ter Natečaj za najboljšo idejo s področja vzdrževanja. Srečanje vsako leto obišče preko 400 obiskovalcev – vzdrževalcev iz številnih slovenskih in tujih podjetij.

V letu 2018 bomo v času od 18. do 19. oktobra organizirali že 28. posvetovanje vzdrževalcev, ki bo velika priložnost tako za društvo kot za njegove člane, da za področje vzdrževanja naredimo še več! Vljudno vabljeni!

Povezava na stran posvetovanja

ZGODOVINA TPVS