Vzdrževalci v boju z gravitacijo

V petek, 13.6.2014, je v Cerkljah ob Krki na vojaško-civilnem letališču v vojašnici Jerneja Molana potekalo 4. druženje pogodbenih partnerjev Društva vzdrževalcev Slovenije. Druženja se je udeležilo 17 predstavnikov podjetij in 4 člani organov društva.

Tokratno druženje je gostila 153. Letalsko tehnična eskadrilja (LETEHESK), ki izvaja bazna vzdrževanja vseh letalnikov Slovenske vojske. Sestavlja jo poveljstvo, letalsko tehnični inženiring, četa za vzdrževanje letal in četa za vzdrževanje helikopterjev.

Udeleženci obiska smo bili nad vsem slišanim in videnim navdušeni in vsem pripadnikom eskadrilje lahko samo čestitamo. Več kot očitno namreč je, da svoje naloge opravljajo zavzeto, strokovno, kakovostno in zelo učinkovito. Njihov cilj je maksimalna varnost letenja; nič ni prepuščeno »naključju«, napake niso dopustne. Varnost pilotov, potnikov in letalnikov je v rokah vzdrževalcev. Cilj vzdrževanja je jasen: varno vračanje vseh letalnikov v zrak. To ponazarja tudi znak enote na katerem je feniks – mitološka ptica okrevanja.

153. LETEHESK in Slovenski vojski se zahvaljujemo za gostoljubje. Želimo jim še naprej tako kakovostnega vzdrževanja, ki se bo odražalo v varnih letih vseh zrakoplovov Slovenske vojske!

Pripravil: Miran Saksida, član DVS

PS: Več o tem srečanju pripravljamo za poletno številko Vzdrževalca, ki izide konec avgusta.